Hantverk,  Virkat

Virkad pastellväska

Visst låter det som en dröm? En virkad väska i vackra glansiga pastellfärger. Jag har valt att kalla min senaste färdiga väska för ”Godisväskan” då det är dit mina tankar går med de fina pastellfärgerna.

Väskan är virkad efter ett mönster men också mycket genom att försöka klura ut, mönstret är på ett språk jag tyvärr inte kan och jag hade till och från svårt att förstå hur den skulle virkas. Så jag fick testa mig fram. Körde fast på handtagen men efter många upprepanden föll poletten tillsist ner och sent igår blev väskan äntligen klar!

Material

Jag använde mig av det underbara garnet ”Catania” som är ett tunnare merceriserat garn i 100% bomull. Första gången jag testade Catania och jag är helt såld! Underbart att virka med och ett så fint lyster. Köpte ett pastellpaket från Bautawitch samt några extra nystan i rosa.

Färgerna jag använt till väskan är: (från botten till toppen) Sweet orchid, Reseda, Baby blue, Rose gold, Lavender & Cream

Pastellpaketet
Sweet orchid

Mönstret

Mönstret jag följt är en youtube video från Xiaoshimei som du hittar här nedanför. En helt underbar och faktiskt lätt-virkad väska! Jag är nu väldigt sugen på att testa fodra den med ett gulligt cupcake påslakan jag har.

Resultat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *