Psykisk ohälsa

Sjukskriven!

Hej älskade ni! Jag har varit rätt så trött efter förra Torsdagens läkarbesök, antar att det är någon spänning som släppt. Har äntligen haft ett väldigt bra läkarsamtal! Jag blev förstådd, lyssnad på och lovad hjälp. Kommer få en prioriterad remiss direkt till psykolog, kan knappt förstå det själv! I Örebro har jag väntat och kämpat för att få tid till psykolog hur länge som helst, vi pratar många år.

Har också blivit sjukskriven(!) bara att få bekräftelse på det känns så otroligt skönt. Ansökte dock tyvärr om fel hos försäkringskassan så läkaren kunde sjukskriva mig högst 2 månader med stor sannolikhet till förlängning men kommer få en ny tid snart då jag ska ansöka om aktivitetsersättning istället. Jag kommer ju inte kunna arbeta på iallafall 1 år då jag är helt obehandlad.

Läkaren meddelade mig att dom ville och skulle göra allt för att hjälpa mig. Att han ser en stor chans att jag kommer kunna återanpassas i samhället, må bra, ha en framtid och barn om jag vill det. Kommer ju alltid ha min ångest, adhd och trauman osv. bakom mig men jag ska få hjälp med bearbetning och verktyg för att kunna leva att bra liv med det.

Efteråt gick jag rakt ut till mamma och vi båda grät nästan av lättnad. Jag har äntligen blivit förstådd, lyssnad på och lovad hjälp! Det känns så stort. Jag hoppas att det äntligen börjar vända nu, att det äntligen börjar gå åt rätt håll och åt mina vägnar. Allt jag önskar är ju verkligen bara att bli frisk nog, att läka och att kunna känna glädje igen.

Sätter inte så stora förhoppningar till försäkringskassan, vet hur svårt det är. Men jag håller iallafall tummarna att jag blir beviljad aktivitetsersättning då det underlättat extremt mycket och jag bör ha rätt till det. Men dom är otroligt hårda och väntetiden är lång.

Men nu glädjer jag mig av att äntligen fått träffa en bra läkare, att ha blivit bekräftad, förstådd och dessutom sjukskriven. Hoppas, hoppas, hoppas att den glädjen och förhoppningen stannar och att jag kan få hjälp på riktigt nu. Jag vill börja leva, inte bara finnas till.

8 kommentarer

 • Madde

  Vad skönt att du fick en läkare som försöker hjälpa dig och att du fick en tid hos psykologen. Just nu har jag ingen tilltro till vården efter hur jag blivit behandlad som. Jag har fått betala hela min behandling själv och tagit semester där jag borde fått en sjukskrivning… 50 000 tror jag att jag är uppe i nu..

 • corkystyle

  Så härligt att du äntligen ska få hjälp. Förstår att du grät av lättnad. Låter som du verkligen fått tag på en väldigt duktig läkare. Jag själv har som sagt varit med om både bra och värdelösa läkare. Så skönt att du blev sjukskriven.

 • Hannas krypin

  Åh vad glad jag blir för din skull att du äntligen hittat en läkare som tagit dina besvär på allvar och har lovat dig hjälp. Det är så jobbigt att inte bli tagen på allvar så att äntligen ha hittat en person som gör det är stort. Förstår att du och din mamma blev både glada och lättade.

 • Michelle

  Va skönt att de börjar lösa sej för dej. Det är så viktigt att ha folk i sin närvaro som tror på en och kan stötta dej på rätt väg. Du kommer nå dit men att har sin början och saker och ting tar tid. Tur du fick ny hjälp här i jönköping istället för Örebro. ❤️

 • fighterwomen85

  Så skönt att du har förhoppningsvis träffat en bra läkare som lyssnar på dig 🤗. Förstår att det är en lättnad för dig. Inte behöva jaga efter någon som tar dig på allvar. Utan nu att du är i en bra läkarens händer. Bara nu att vänta på tid hos psykolog. Jag hoppas för din skull att du får en tid snarast & du får en bra psykolog som även den förstår dig & kan hjälpa dig på rätt sätt.
  Det är bra att du ska söka om aktivitetsersättning 👍.
  Lycka till med allt!

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Michaela

  Åh vad glad jag blir för din skull att det kändes bra och att du blir tagen på allvar nu! Jag håller verkligen tummarna för att allt löser sig nu och att du kan komma tillbaka till vardagen ❤️
  Kramar till dig fina ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *