Vardag

Piren i Jönköping

Hej kära ni! Jag hoppas att allt är fint med er🤍  Igår hade vi verkligen en jättefin dag, sol och lite varmare än vad det varit den senaste tiden. Min storebror hade i Onsdags frågat om jag vill med till Bada bing och äta så vi bestämde oss för att göra det på fredag vilket ju verkligen var perfekt timat med vädret. Promenerade bort till stationen och tog tåget in till Jönköping vid 18-tiden, väl på stationen mötte jag upp mamma och vi tog en lugn promenad bort mot Bada bing som ligger på Öster. Tog nog en 20 min att gå vilket var väldigt skönt i det fina vädret. Väl där mötte vi upp brorsan som bara bor en liten stund därifrån.

Jag kände mig inte fin men min vackra mamma strålar alltid🤍
Bada Bing – Smålänningen & Friterad Majs

Jag åt deras goda friterade majs med parmesan ost, havssalt och gräslök. Så gott! Har inte riktigt kunnat släppa den sedan vi sist åt där förra September. Mamma överraskade mig också med att hon varit och hämtat ut min psoriasis salva vilket verkligen var välbehövligt. Salvan är tyvärr dyr så jag har dragit lite på att köpa den men min psoriasis har blivit väldigt mycket värre så blev så glad och tacksam att hon varit och hämtat ut den. Min mamma är verkligen guldvärd🤍

Efteråt bestämde vi oss att promenera in mot centrum och jag slogs verkligen av hur mycket liv det är här. Det är uteserveringar fyllda med folk, spelningar och öppna restauranger. Längs vägen ligger det också många mindre butiker. Känner att jag verkligen trivs här vilket är en underbar känsla, jag har inte trivts med min stad sedan jag bodde i Karlstad 2014 vilket alltså snart är 10 år sedan.

Hamnen i Jönköping
Piren & hamnen

Vi promenerade bort mot piren där jag inte varit tidigare, känns nästan som man är utomlands. Längs hela hamnen var det öppna uteserveringar och musik, de dansades, pratades, fiskades och åts glass i den öppna glasskiosken. Längre ut på piren delar sig vägen och vi gick först åt vänster och ut på några stenar där utsikten var så vacker! Var lite läskigt att klättra på stenarna vilket är lite intressant, innan min utmattning har jag aldrig haft problem med sådant utan älskat det. Men jag tänker fortsätta våga utmana mig själv.

Sa sedan hejdå till brorsan som behövde inom Ica och hem. Jag och mamma valde att stanna kvar och gick åt höger ut på piren för att kolla på utsikten där vilket ju var lika vacker. Väldigt fint att se ut över området och vattnet. Klättrade upp på en bänk för att fota lite och ljuset var så fint. Trivsamt med de guppande vågorna och en båt långt ute i horisonten. Har verkligen saknat att bo nära vattnet!

Ute på stenarna, i vattnet är det doppingar som flyter på det vackra vattnet
Utsikt över vattnet
I horisonten syns en ensam båt

Tog tåget hem vid efter 10 tiden och var vi det laget ganska trött. Gjorde i ordning lite kesella och hallon som jag åt framför en film. Trots tröttheten vägrade sömnen att infinna sig, mina sömnproblem har verkligen blivit så illa. Spelar ingen roll hur trött jag är, huvudet vägrar slappna av och sova. Har alltid haft sömnproblem men det brukar gå lite i perioder och nu är jag i en värre period där jag inte somnar förens tidig morgon. Otroligt jobbigt! Men jag har en läkartid i slutet av Augusti så jag ska ta upp det då, håller alla tummar att vården är bättre här än i Örebro.

Har i alla fall haft en helt underbar dag! Mår så bra av att umgås med familjen och vattnet ger mig lugn och ro. Behövde verkligen den energi det gav mig🤍

5 kommentarer

 • Madde

  Jönköping är verkligen en fin stad. Förstår dig då det kommer till vattnet. Skulle nog aldrig kunna bo så jag inte har närheten till just det. Så rofyllt. Av bilderna att döma hade ni en trevlig dag tillsammans,

 • corkystyle

  Vilken härlig dag du hade i Jönköping. Så snällt av din mamma att hon hade hämtat ut din salva mot din psoriasis. Min mamma har också fått psoriasis och så vet vad det innebär. Förstår att du var trött när du kom hem. Det skulle nog jag varit också.

 • Therese Lindvall

  Så skönt med lite finare väder, värme och sol gör allt lite mysigare och roligare. Inte bara själva tillfället utannockså de bilder man kanske vill ta – blir liksom gladare.
  Så fint vid piren, härligt med en promenad där och njuta av lördagskvällen. Hoppas du får bukt med dina sömn problem, att det blir lite bättre. Utan bra sömn kraschar i alla fall jag lätt. Hoppas på en bra läkare iallafall då.

 • figherwomen85

  Åå så trevlig kväll ni fick med god mat & fin utsikt 😃🤩. Det är fint i Jönköping vid hamnen. Alla städer som har vatten är oftast fina.
  Så bra att din mamma hade beställt & tog med salvan till dig. En sån salva skulle min mamma behöva.
  Så fina bilder du tog! 😃😍. Ja, vatten ger en lugn. Så är det för mig med.

  Ja, sömenen kan vara jobbig. Den är viktig att få vila & sova. Hoppas att du får hjälp med den när du ska på läkarbesök.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • fighterwomen85

  Åå så trevlig kväll ni fick med god mat & fin utsikt 😃🤩. Det är fint i Jönköping vid hamnen. Alla städer som har vatten är oftast fina.
  Så bra att din mamma hade beställt & tog med salvan till dig. En sån salva skulle min mamma behöva.
  Så fina bilder du tog! 😃😍. Ja, vatten ger en lugn. Så är det för mig med.

  Ja, sömenen kan vara jobbig. Den är viktig att få vila & sova. Hoppas att du får hjälp med den när du ska på läkarbesök.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *