Vardag

En dag i Jönköping

Hej fina ni! Idag har jag för första gången tagit tåget in till Jönköping vilket var väldigt smidigt. Tog bara någon minut med elcykeln till stationen och därifrån strax över 20 minuter in till Jönköping. Längs vägen målas ett helt fantastiskt vackert landskap upp, tänk att jag bor här nu!

Småländska höglandet
Jönköping hamn
Huskvarna
Hur vackert!

På stationen mötte jag mamma och slogs direkt över det vackra läget stationen låg vid alldeles precis vid vattnet, så fint! Vi hade bestämt oss för att gå och kika på stan och hittade ganska snabbt en ny favoritbutik – Copenhagen Luxe! Så mycket fina kläder, bra priser och underbar personal. Jag hittade en så fin och mjuk stickad tröja för 299kr. Mamma köpte en rosa väska i läder som även den var galet snygg.

Älskar att Jönköping har lite egna butiker istället för dom klassiska kedjorna och själva city är ju väldigt vackert!

Copenhagen Luxe 299kr

Min bror kom ner på stan och tillsammans tog vi en glass på Glassfabriken i den strålande solen. Härligt!

Sedan fortsatte vi kika på stan innan vi hittade en till superkul butik, Fabriken! Dom hade 50% på alla kläder och jag kunde inte motstå att köpa en söt topp, kjol och en längre kofta. Där inne fanns det även väldigt mycket fin inredning.

Lång kofta finns här, snoddarna är ifrån fabriken
Kjol (här) och Linnet (här)

Klockan 19 var alla butiker stängda och vi började känna oss lite trötta. Promenerade ner till stationen och tog en paus vid vattnet där vi satt och njöt av solen innan jag tog tåget tillbaka hem.

Än så länge känns det som helt rätt beslut att flytta! Som min mamma sa också, den här gången har jag valt att flytta till en ny stad istället för att fly som jag gjorde när jag flyttade till Örebro. Det är verkligen en helt annan sak. Jag trivs verkligen så bra här hittils!

Nu tänkte jag att jag skulle värma på lite pizzabullar och äta, gjorde i ordning igår och dom vart så goda. Fuskade lite med ett färdigt pizzakit istället för att baka men det var så gott!

Min hemort, älskar hur mycket natur det är här.

9 kommentarer

 • Therese Lindvall

  Jönköpings väldigt fint, vi passerade igenom för nästa 2 veckorsedan och kring och i Jönköping är fint det håller jag med om. Så lagom tid att kunna åka 20 minuter med tåg, att inte bo mitt i stan men ändå fort komma dit och njuta av utsikten på vägen. Kul att hitta lite nytt i stan och några favorit butiker, och några fina fynd

 • Hannas krypin

  Så smidigt du kan ta dig till Jönköping. Håller med om att det är en vacker stad. Låter som att du har kommit långt med ditt mående eftersom du inte flyr utan tagit ett aktivt val att flytta, Kul att fynda lite, det var en väldigt fin tröja du hittat.

 • moen

  Tröjan ser verkligen super mysig ut. Sådant lent tyg. Så vackert det småländska landet ser ut: supermysigt! Hittade jättefina klädesplagg!

 • Michelle

  Ja Jönköping är vackert. Bor ju oxå här precis lite innanför Huskvarna. Men har bott i Jönköping hella livet så det är dags för med ny stad. Kul att du träffa din mamma vi och att det gick smidigt att åka 🙂

 • fighterwoman85

  Vad bra att det inte tog lång stund att åka in till Jkp för din del med tåg. Smidigt ju 😊👍. Stan i Jkp har fina, söta, udda butiker. Kul. Så fina kläder du hitta. Kul att du träffa din mamm & bror med. Att vara vid vatten ger en lugn.
  Skönt att du nu känner ett lugn i kroppen. Å skönt att det är mycket natur runt där du bor 🌿.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Snabela

  Jönköping har jag faktiskt aldrig varit i, inte ens i närheten om jag ska vara ärlig.
  Men låter mysigt med alla egna butiker som bara finns där. Då är chansen rätt stor att man hittar en egen stil med kläder som inte så många andra har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *