Vardag

Flytten

Hej! Jag hoppas att allt Ă€r bra med erđŸ€ Nu Ă€r vi fĂ€rdigflyttade vilket kĂ€nns vĂ€ldigt bra! Flyttningen gjorde vi i lördags sĂ„ vi har bott hĂ€r i 5 dagar nu och trivs verkligen. Det Ă€r sĂ„ lugnt & skönt hĂ€r och fin natur.

Flytten

Jag vaknade vid 10 för att förbereda inför flytten, vi hade bestÀmt att jag Äker ner med mamma i hennes bil dÄ det blir mycket lugnare för katterna. SÄ min man, hans bror och vÀn fick fixa med lastbil och bÀrningen.

Sminkade mig lite snabbt innan jag packade ner det sista som skulle med. Nu var det dags att försöka fÄ in katterna i burarna. Vi började med Milan som verkligen avskyr buren. Sist vi var hos veterinÀren tog det vÀldigt lÄng tid och en stor kamp att fÄ in honom, han springer sÄ fort han ser buren. Men vi tÀnkte att vi tippar buren och bÀr honom vÀnd bort frÄn den vilket funkade bra. Minoh gick sjÀlv in i buren sÄ det var inga som helst svÄrigheter.

Sedan började resan! Milan tyckte det var jobbigt, han jamade och försökte ta sig ur buren allt vad han kunde. Försökte lugna, klappa och prata med honom vilket hjÀlpte nÄgot men han hatar att vara instÀngd i buren. Efter ett tag bestÀmde vi oss för att stanna sÄ jag kunde lÀgga min jacka över buren sÄ han inte sÄg ut, kanske mindre lÀskigt pÄ sÄ sÀtt och efter det sÄ blev han faktiskt lugnare. Minoh lÄg snÀllt och tyst i buren och tyckte det hela var spÀnnande.

Processed with VSCO with q5 preset

VÀl framme i Jönköping kikade jag snabbt pÄ mammas lÀgenhet, verkligen sÄ otroligt fint! EfterÄt körde hon & brorsan ut mig och katterna till lilla orten utanför Jönköping dÀr vÄrt nya hem ligger. LÀngs vÀgen Àr det ett otroligt vackert landskap med mÄnga toppar och dalar.

Framme

Jag fick sitta ett tag med katterna och vĂ€nta pĂ„ att min man skulle komma med flyttbilen, det tar ju alltid lĂ€ngre tid Ă€n man tĂ€nkt sig. Vi Ă„kte i förvĂ€g frĂ„n Örebro dĂ„ mamma hade flyttfirma som Ă„kte Ă€n tidigare. NĂ€r jag satt och vĂ€ntade upptĂ€ckte jag tyvĂ€rr en hel del smuts. Det fotade jag och skickade in till hyresvĂ€rden. Tycker det Ă€r otroligt jobbigt att sĂ€ga ifrĂ„n men det hela slutade med att jag kommer fĂ„ 1000kr i avdrag för stĂ€dningen, egentligen var deras första bud 500kr. Jag hörde runt och fick till mig att jag borde fĂ„tt bekostat en flyttstĂ€dning men hyresvĂ€rden tyckte inte det var tillrĂ€ckligt smutsigt.

Tillslut kom mannen! Hade strulat en del med lastbilen vi hyrt, den drog otroligt mycket diesel och nÄgot var konstigt med vÀxellÄdan sÄ resan tog lÀngre Àn tÀnkt. SÄ var det dags till att bÀra. Jag var vid det laget vÀldigt trött efter den lÄga dagen & resan sÄ det var vÀldigt jobbigt att springa upp och ned med tunga saker. Hade vid det laget vÀldigt ont i knÀt ocksÄ. Försökte sÀtta mig pÄ huk för att plocka upp nÄgot som ramlat men hela knÀt vek sig. Tillslut sa min man ifrÄn att jag fÄr sÀtta mig och vila. Jag hade egentligen inte behövt hjÀlpa till alls med att bÀra men har sÄ otroligt svÄrt för att bara titta pÄ medan nÄgon annan ska göra jobbet. Men min man, hans bror och vÀn fixade det hela vÀldigt smidigt och snabbt. TyvÀrr gick dock vÄrt soffbord sönder men det viktiga var att ingen blev skadad. SÄ nu Àr tanken att försöka hitta ett nytt.

Sedan var det dags för killarna att bege sig tillbaka mot Örebro. Jag och mannen var vĂ€ldigt slut sĂ„ fixade vĂ€ll nĂ„got hemma innan vi hamnade i soffan för att vila.

Nu Àr det uppackning som gÀller samt rensning och organisering. Har tÀnkt att jag vill minska pÄ sakerna jag Àger och fÄ till en bra organisering. Vi har köpt till 3 trÄdbackar och har en del skÄp och garderober sÄ det Àr mycket mer förvaring hÀr Àn vÄr tidigare lÀgenhet.

Hur kÀnns det?

Det kĂ€nns vĂ€ldigt bra! Jag tycker sĂ„ mycket om den lilla ort vi bor i, lĂ€genheten ligger i ett villaomrĂ„de med mycket grönska. PendlingsavstĂ„ndet till Jönköping Ă€r bara 20 min med tĂ„get sĂ„ det Ă€r vĂ€ldigt smidigt.Jag kĂ€nner mig ocksĂ„ trygg hĂ€r! En kĂ€nsla jag verkligen saknat. Det har varit sĂ„ otroligt mycket som hĂ€nt i Örebro och det omrĂ„de vi bodde i. HĂ€r kĂ€nner jag att jag inte behöver vara vaksam pĂ„ samma sĂ€tt.


Jag tycker vĂ€ldigt mycket om lĂ€genheten ocksĂ„, skulle sĂ€ga att det Ă€r den finaste vi bott i hittills. Den har en del skavanker men vi ska fĂ„ spackel och fĂ€rg sĂ„ det kommer bli hur bra som helst. Älskar att det Ă€r en ”tvĂ„-sidig lĂ€genhet’ med fönster Ă„t bĂ„da hĂ„ll (samt ett fönster i sidan) Vi har ett superbra cykelförrĂ„d och ett stort förrĂ„d till förvaring. Runt om kring Ă€r det villor och grönska.

Nu ska jag ÄtergÄ till tvÀtten! Vi har köpt en begagnad tvÀttmaskin men tyvÀrr var den smutsig, vill fÄ den helt ren innan anvÀndning. Kikat runt och sÄg ett tips om att lÀgga in en disktablett pÄ 90-graders program sÄ det Àr det jag gjort nu. BehÄllaren för tvÀttmedel hade aldrig tvÀttats sÄ den rengjorde jag noggrant med medel och kokande vatten, sÄ stor skillnad!

TÀnkte att jag ska bli mer aktiv nu, dela med mig av livet hÀr. Imorgon tÀnkte jag testa ta tÄget in till Jönköping för första gÄngen, ska trÀffa mamma och ta en tur pÄ stan. Uppdaterar er efterÄt!
Önskar er en superfin kvĂ€ll

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *