Vardag

Flytta till en ny stad – 12 dagar kvar

Nu är nycklarna till nya lägenheten hämtade & det är bara 12 dagar kvar till flytt. Känns overkligt, pirrigt och spännande. Vi kommer flytta 22 mil bort till en helt ny stad, ett helt nytt landskap. Från Örebro till vackra Jönköping. 

När jag flyttade till Örebro kände jag inte dom känslorna. Det visar mig ändå att jag kommit långt med mig själv. När jag flyttade hit var jag vilsen, tom, sökande, jag tog snabba spontan beslut och följde efter dom. Idag är jag mycket mer eftertänksam och trygg.

12 dagar

12 dagar kvar till flytt bara och vi har ändå kommit långt med packande. Det är såklart en hel del kvar men känner inte någon riktig stress. Jag har skrivit en checklista på vad som ska göras som jag bockar av. I helgen bokade jag tid för flyttstädning och i veckan har jag sålt av både vår bänkdiskmaskin och matbordet. Kommer köpa nya diskmaskin & tvättmaskin av den tidigare hyresgästen. Matbord kommer jag ta över min mammas runda marmorbord som blir för stort i hennes nya kök.

Nya matbordet fast vi kommer ha andra stolar

I lördags såg jag lägenheten för första gången tom och med vetskapen att den är vår. Det var min mamma som var i Jönköping över helgen för att hämta sina nycklar så då passade hon på att hämta mina också samt skicka bilder och videos på lägenheten.

Hallen

Jag tycker mycket om den! Den är ljus, mysig och trivsam. Stor balkong, stort kök och fin hall. Persienner i alla rum. Älskar det fina hörnfönstret i vardagsrummet och grönskan i området. Fantiserar om hur jag ska inreda och fixa i ordning. 

Det är ju dock en liten äldre lägenhet som har en del skavanker men jag tycker om att fixa och längtar efter att måla, spackla och fixa till. Hyresrätt vet jag många känner att det inte är någon idé att måla och fixa men jag tänker annorlunda, det känns viktigt att fixa till så man trivs, vi planerar ju att bo där ett bra tag.

Så ni kan förvänta er en del inredningsinlägg framöver och DIY’s. Blir spännande med före/efter bilder!

Hall
Hall & dörr till badrummet
Vardagsrum & balkongdörr. Här ska våra takskenor sättas upp
Hörnfönster vardagsrum
Vardagsrum & dörr till sovrummet
Sovrum. Planen är att måla alla lister i lägenheten vita.
Stort ljus kök med hel kyl & frys. Tanken är att måla om fondväggen och drömmer även om att lägga ett laminatgolv.
Badrum. Här har vi tänkt kolla på ett större badrumsskåp
Stor härlig balkong med sol hela dagen

6 kommentarer

 • Hannas krypin

  Åh vad spännande med flytt till Jönköping. Lägenheten ser fin ut. Tycker visst att man kan fixa till även om det är en hyresrätt. Vi målade dotterns rum häromdagen. Vet man med sig att man ska bo länge på ett ställe så är det ju verkligen värt att fixa till.

 • Angelica Elversson

  Men så härligt med flytt! Förstod jag det rätt med att det är både du och din mamma som flyttar dit? Inte samma lägenhet, men ställe? Härligt att det går smidigt till! Önskar dig all lycka till med flytten!! 😀

 • corkystyle

  Så härlig lägenheten ser ut att vara. Ja kan hålla med dig om att man kan fixa till lägenheten så man är nöjd med den. Ska bli kul att se inlägg senare när ni flyttat in. Det är så kul att läsa om att du verkligen längtar till att flytta.

 • Annica

  Åh! Jönköping.. Det är ju därifrån jag precis flyttat. Visserligen bara 5 mil ifrån nu, men.. kanske kan dra ihop en träff någon gång? 😀 Har ju svängarna förbi där flertalet gånger. Och det är en bra stad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *