Artiklar

Konstiga skönhetstrender

Smala ögonbryn

Ögonbrynstrender har funnits i överflöd under många århundraden tillbaka. Idag vill vi ha mer naturliga ögonbryn men under 90-talet var modet något helt annat, nämligen smala avrakade bryn som målades med en tunn svart linje. En trend som du direkt märker av om du googlar gamla kändisbilder.

Smala ögonbryn var otroligt populärt

Fett hår

I 2019 säsongs catwalks var det en trend som stack ut lite extra, nämligen fett bakåtkammat hår! Låter ju perfekt för de dagar man vill ta en extra sovtimme.

Ögonbryn av gethår

I antika Grekland var unibrows en så stor trend att de som inte naturligt hade buskiga ögonbryn skapade egna med hjälp av gethår som de satte fast med kåda. De antika grekerna ansåg nämligen att unibrows var ett tecken på intelligens och skönhet, orörda ögonbryn visade också på en renhet.

Kvinnorna som inte var bortskämda med naturligt buskiga ögonbryn klistrade fast gethår

Bortklippta ögonfransar

Idag är långa tjocka ögonfransar något många strävar efter men visste du att de på medeltiden klippte av hela eller delar av ögonfransarna? Anledningen bakom detta var att pannan ansågs vara kvinnans bästa drag och man ville så gärna visa upp det att man tog till drastiska åtgärder.

Avklippta ögonfransar för att få en mer märkbar panna

Fiskstjärts-ögonbryn

Udda ögonbryn har länge synts över Instagram, allt från glorior över brynen till blommor fastsatta på dom men nu är det dags att ge plats till en ny trend, nämligen fiskstjärts-ögonbrynen! Denna trend började med en photoshopad post av Skyzeditz men återskapades med smink av tusentals makeup entusiaster.

Fiskstjärts-ögonbryn


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *