Artiklar,  Mode

Basgarderoben- Plaggen du behöver i garderoben – förhöj dina outfits

Ämne: Kapselgarderob, basgarderob

Starten av en ny säsong innebär för många en rensning av garderoberna, bort med det gamla och fram med det nya. Men stilen har förändrats och plötsligt känner du ”jag har inget att ha på mig” Är det en känsla du känner igen? Bra! Då har du hittat helt rätt. I dagens inlägg kommer jag gå igenom basplaggen som ”måste” finnas i garderoben och som kommer göra det mycket enklare för dig att matcha, hitta outfits och känna dig bekväm.

Basplagg kan kännas tråkigt men tänk om, fina basplagg lägger grunden för hela din garderob. Satsa på bra material och passform för en mer moderiktig look. Basplaggen kan följa med dig år efter år och går aldrig ur stil. Du kan även enkelt matcha dom med varandra utan att det går fel.

I första delen har jag valt att fokusera på kläder – i nästa del kommer vi gå igenom accessoarerna som utgör den perfekta basgarderoben.

Krispiga vita skjortan

Den vita krispiga skjortan är ett must have i basgarderoben, enkel att både klä upp och ned och passar till allt. För en snygg effortsless look räcker det med din perfekta vita skjorta och ett par snygga jeans sen är du klar för dagen. Satsa gärna på en lite mer oversized modell om du känner dig bekväm i det, trivs du i skjorta så satsa gärna på en skjorta med satinkänsla också för en snygg look.

Ribbade linnet

Ett annat basplagg som är ett must have i garderoben är det ribbade linnet, gärna båda i svart och vitt. Går att bära för sig ihop med en snygg underdel eller kan matchas under en snygg blazer eller skjorta.

Stickade tröjan

En stickad tröja i en neutral färg är alltid en hit i garderoben för alla årstider. Satsa på bra kvalité och en simple look så har du ett plagg att matcha till allt från jeans och kjolar till klänningar och byxor. För en ännu lyxigare känsla satsa på en mjuk kashmir tröja.

//1/2/3/4//

Favorit jeansen

Ingen garderob är komplett utan ett par snygga jeans! Gärna ett par Levis som aldrig går ur tid och har en hel uppsjö av olika modeller. Tipsar om att även kolla secondhand. Satsa på en enkel blå tvättning eller svart och välj ut modellen du trivs bäst i, kanske högmidjade eller ett par straight leg? Styla med ett par sneakers eller klä upp med ett par snygga klackar. 

Kostymbyxan

Kostymbyxan kommer bli din bästa vän som passar till allt. Satsa på en enkel modell utan trendinslag samt ett par bekväma, här är Five units ett fantastiskt märke som satsar på bra kvalité, hållbarhet, bekvämlighet samt har designer som passar till allt. Jag hade kunnat leva i mina Five units byxor. Den enkla kostymbyxan passar till allt från dagen på stan till den viktiga jobbintervjun. Styla med fördel med dina andra basplagg exempelvis en basic tee och sneakers eller en blazer och snygga klackar.

//1/2/3/4//

Basic T-shirten

En svart och en vit T-shirt går aldrig fel! Satsa på en enkel design i bra material. Här väljer du vad du trivs bäst i, kanske en lite mer oversized eller en mer figurnära.

Skinn- eller jeansjacka

Är du team skinnjacka eller team denimjacka?Eller kanske båda? En jacka i simple design och bra material kan hålla dig i många år framöver och passar till hela garderoben. Satsa på en jeansjacka i snygg tvätt eller en skinnjacka, tipsar att leta secondhand då det finns många hållbara och snygga modeller exempelvis från Levis.

//1/2/3/4//
//1/2/3/4//

Leggings

En bra grund att matcha dina favorit t-shirts, blazers, kappor och annat med är helt klart ett par leggings vilket gör dom till ett självklart plagg i basgarderoben.

//1/2/3/4//

Loose byxor

Ett par loose byxor är ett givet kort i varje basgarderob! Välj en clean modell utan överdrivna detaljer för en tidslös look. Till sommar och vår kan du satsa på ett par i linne som aldrig går ur tiden.

//1/2/3/4//

Blazer

En blazer kan vara en riktig gamechanger! Satsa gärna på en lite mer oversized modell så har du ett plagg som snabbt förhöjer dina vardagsoufits. 

//1/2/3/4//

Hoodie

En hoodie är inte bara bekvämt utan även väldigt snyggt och ett perfekt basplagg! Matcha ihop med ett par kostymbyxor och en blazer över för en snygg look eller ihop med svarta tights och sneakers för en en mer casual look.

//1/2/3/4//

Joggers

Jag är så glad att joggers och hoodies letat sig in i våra basgarderober! Snyggt att slänga ihop tillsammans för en sportig look med ett par snygga sneakers men går lika bra att matcha med en blazer för ett mer stylish resultat. 

//1/2/3/4//

Din perfekta kjol

En kjol är ett utmärkt basplagg som går att använda året runt, på sommaren barbent och till vinter och höst med ett par strumpbyxor. Satsa på en modell som får dig att känna dig fin och bekväm. Kanske en längre kjol med satinkänsla, en kortare skinnkjol, en jeanskjol eller den svarta enkla kjolen. Här kan man med fördel satsa på fler modeller om man trivs i kjol.

//1/2/3/4/5/6/7//

The ”little” black dress

Ett uttryck som följt med sedan 20 talet och som än idag är ett basplagg som fyller våra garderober är ”The ”little” black dress”  och jag förstår varför! Du kan både styla upp och ned en enkel svart klänning och den passar till allt. Satsa på en modell som du trivs i och håll även koll på material och passform.

//1/2/3/4/5/6//

Klassiska kappan

Du kan aldrig gå fel med en klassisk kappa! Satsa på bra kvalité och en clean look så har du ett plagg som passar till allt men som också är snyggt i sin enkelhet och med fördel kan matchas ihop med dina andra basplagg.

//1/2/3/4//

Trenchcoat

En tidlös klassisk trenchcoat är ett basplagg som funnits med länge och som aldrig går ur tid. Som med kappan kan den lyfta dina basplagg och enkelt ge dig en snygg look. Matcha ihop med din vita t-shirt, svarta tights och ett par sneakers för en enkel och tidlös look.

//1/2/3/4//

Vita sneakers

Med ett par vita fräscha sneakers kan du inte gå fel och hur kul är det inte att plocka fram dom efter en lång vinter? Satsa på ett par med bekvämlighet och utan andra färginslag så har du ett par skor som kommer passa till allt. 

//1/2/3/4//5//

Boots

Ett par klassiska boots passar till så mycket! Satsa på en neutral färg, gärna svart och kvalité för en lång hållbarhet.

//1/2/3/4/5/6//

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *