Artiklar,  Bloggande

Få din blogg att växa

Bloggandet kan ibland kännas kämpigt, man känner att man står och trampar på samma plats och vill komma vidare. Men hur gör man? Det tänkte jag prata om i dagens inlägg, 5 enkla tips på hur du får din blogg att locka besökare som vill stanna.

Schemalägg inlägg

Det händer för alla att motivationen går upp och ned, vissa dagar sprudlar man av ideér för att nästa dag inte komma på någonting överhuvudtaget. Ta vara på dagarna du känner dig motiverad och skriv ihop inlägg som du kan posta dagar du saknar motivation eller inte har tiden.

Uppdelningar

För många kan en hel lång text kännas jobbig att läsa vilket kan leda till att inlägget istället skumläses eller hoppas över. Använder du dig istället av radbrytningar, rubriker och bilder för att dela upp texten blir det genast lättare att läsa och ökar intresset.

Regelbundenhet

Försök blogga regelbundet, det behöver inte varje dag men fokusera på iallafall någon/några dagar i veckan. Skriver du oftare är det även fler som hittar och fortsätter kika in på din blogg, gör du ofta stora uppehåll är det tyvärr lätt att bli bortglömd. Detta har jag själv erfarenhet av då jag tidigare hade en välbesökt blogg som jag pausade något år och sedan fått börja bygga upp igen.

Lockande rubriker

En rubrik är oftast det som först fångar intresset så försök att hitta en catchy rubrik som är relevant till inlägget. En bra rubrik generar till mer engagemang och intresse.

Skriv för dig

Att blogga ska vara kul, inte påtvingat eller ett jobbig måste. Skriver man för någon annan eller på andra sätt inte själv finner glädjen i det faller det oftast platt. Är du dig själv och skriver från hjärtat om det som intresserar dig lyser det igenom och känns genuint.

Spara bilden för att lätt komma ihåg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *