Beauty

Färganalys Årstider med färgtips (Vår, Sommar, Höst, Vinter) Del 2/2

Färganalys och årstider är säkert något du hört talas om ifall du har ett intresse för skönhet eller kläder, det är nämligen en bra guide till att förstå vilka färger som får dig att poppa och vilka färger du försvinner i.

Vi är många som använder oss av det säkra kortet svart, det passar ju alla och till allt men genom att ta dig ur din safezon kan du faktiskt känna dig och se mer självsäker och frisk ut, färger påverkar oss nämligen mer än vad vi tror! Färganalys är något som funnits länge och en bra bas att utgå ifrån när man bygger sin garderob men även när man shoppar makeup, en färganalys går ut på att du identifierar dig med en årstid där dina färger matchar in och på så sätt kan du ta reda på vilka färger som lyfter dig och vilka du försvinner i.

Självklart behöver man inte följa en färganalys och det är såklart inte alltid det stämmer, du kan faktiskt vara en exemplevis Klar vår som passar jättebra i pasteller men den stämmer faktiskt ändå in på de allra flesta och du brukar kunna känna igen dig i att du inte trivs i färgerna som inte matchar din årstid.

I dagens guide kommer jag presentera de olika årstiderna (Vår, Sommar, Höst, Vinter) och ge tips på smickrande färger på makeup och kläder till just din årstid.

Jag hoppas att ni ska gilla guiden och glöm inte bort att mode ska vara kul!

FÄRGANALYS ÅRSTIDER – MJUK HÖST

Mjuk Höst

Mjuk höst ligger på gränsen till sommar vilket innebär att du är en Höst med sommardrag. Du har färgerna som en mjuk sommar men med en gyllene underton i huden och värme i håret, tillskillnad från de andra höst-typerna så har den mjuka hösten mer dämpade färger och saknar de där riktigt varma färgerna. Det som bäst kännetecknar en mjuk höst är neutral och låga kontrastkombinationer, om du försvinner i mörka kläder kan du vara en mjuk höst då det är ett drag som väl kännetecknar den typen.

Färger:

Bästa färger: Mjuka med varm underton: Dusy grön, dusty rosa, ljus korall, persika, lila, camel & himmelsblå

Undvik: Hårda & starka färger: Svart, stark rosa/gul/grön, orange & stark mörkblå


Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Benvit, guldbeige, dusty grön & mörk chokladbrun
Läppstift och rouge: Kryddig persika, mahogny, laxrosa, korall & terakotta

FÄRGANALYS ÅRSTIDER – VARM HÖST

Varm Höst

Varm höst ligger på gränsen till vår vilket innebär att du är en höst med vårdrag. Du har värmen både från hösten och våren vilket innebär att du endast är varm med en avsaknad av kalla färger. Det som bäst kännetecknar en varm höst är helt klart värmen med sina rika färgerdet ger dig faktiskt ett vänligt utseendeOm du inte passar i kalla färger kan du vara en varm höst då det är ett drag som väl kännetecknar den typen.

Färger:

Bästa färger: Varma mellanfärger: Mjuk vit, kräm, navy, chokladbrun


Undvik: Kalla & mjuka färger: Svart, grå, rosa, blek violett

Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Benvit, guldbeige, dusty grön & mörk chokladbrun
Läppstift och rouge: Kryddig persika, mahogny, laxrosa, korall & terakotta

FÄRGANALYS ÅRSTIDER: DJUP HÖST

Djup Höst

Djup höst ligger på gränsen till vinter vilket innebär att du är en höst med vinterdrag. Du har färgerna som en djup vinter men med en gyllene underton och inte så mycket kontrast som de riktiga vinter-typerna. Helhetsintrycket du ger är rikt, dramatisk och stark. Det som bäst kännetecknar en djup höst är de tre nyckelorden, djup, varm och relativt levande.

Färger:

Bästa färger: Jordnära & kryddiga: Krämvit, navy, mörk chokladbrun och svart/brun


Undvik: Kalla, smutsiga & starka färger: Grå, rosa, mjuka pastellfärger


Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Brun, lila, chokladbrun, krämvit
Läppstift och rouge: Kryddig persika, mahogny, laxrosa, korall & terakotta

FÄRGANALYS ÅRSTIDER – KLAR VINTER

Klar Vinter

Klar vinter ligger på gränsen till vår och innebär att du är en vinter med vårdrag. Du har de kalla färgerna från vintern och de varma färgerna från våren. Det som bäst kännetecknar en klar vinter är färgerna som alltid är djupa, klara och kalla, ett vanligt kännetecken är också ögonen som strålar och ligger i fokus i ansiktet. Du har levande färger med en hög kontrast i ansiktet, din helhetslook är dramatisk, levande & elegant

Färger:

Bästa färger: Levande, klara & kalla: Vit, svart, navy, grå, isblå, isig rosa, röd, lila, fuschia


Undvik: Ljusa, varma & tonade färger: Smutsiga pasteller, bränd gul, mossgrön


Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Stark rosa, champange, aprikos, isig lila, plommon, mellangrå
Läppstift och rouge: Röd, starkt rosa, plommon, rosa, marsala

FÄRGANALYS ÅRSTIDER – DJUP VINTER

Djup Vinter

Djup vinter ligger på gränsen till höst och innebär att du är en vinter med höstdrag. Du har de kalla färgerna från vintern och de klara färgerna från hösten. Det som bäst kännetecknar en djup vinter är kalla djupa och klara färger & en hög kontrast i ansiktet, detta ger en elegant & kraftfull look. 

Färger:

Bästa färger: Klara & Djupa färger: Svart, vit, djup plommon, klarröd, navy, mellan till mörkgrå, aubergine, stark rosa, grön


Undvik: Ljusa, Varma & gyllene färger: Gyllenbrun, korall, ljus persika, varma bruna färger


Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Lila, stark rosa, svart, pärlvit, champange, grå, aubergine
Läppstift och rouge: Röd, burgundy, plommon, ljus mauve, mahogny, bronze

FÄRGANALYS ÅRSTIDER – KALL VINTER

Kall Vinter

Kall vinter ligger på gränsen till sommaren vilket innebär att du är en vinter med sommardrag. Du har de kalla färgerna både från sommaren och vintern och en hög kontrast i ansiktet. Det som bäst kännetecknar en kall vinter är kalla, djupa och starka färger som oftast har en hög kontrast. Helhetslooken är chic och livfull.

Färger:

Bästa färger: Kalla och klara samt ljusa isiga färger: Vit, fuschia, lavender, silver, hallonröd, stark navy, körsbär, svart, esmeraldgrön


Undvik: Varma & gyllene färger eller mjuka toner: Brun, orange, korall, bränd gul


Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Pärlvit, isig rosa, grå, aubergin
Läppstift och rouge: Djup rose, hallonröd, cerise, ljus fuschia

Del 1 av färganalysen hittar du HÄR (Vår och sommar)

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *