Artiklar,  Inredning

Inredningstips Sovrum – Lyxigt och elegant

Fina bäddningar,

Det är så himla roligt och glädjande när ni hör av er och säger att ni uppskattar mina tips och inredningsinlägg, tusen tack! Så idag är det äntligen dags för en ny inredningsartikel och idag tänkte jag ta och gå igenom hur man lätt kan styla om sovrummet till lyxigt och glamouröst!

Textilier skapar en varm och ombonad känsla

Fyll sängen med textilier

Sängen är oftast det man först lägger ögonen på och en riktig gamechanger som direkt skapar en glamorös känsla över rummet. Jobba med lager på lager och var inte rädd för att köra extra allt. Investera i stora mysiga hotellkuddar (eller dina vanliga sovkuddar) längst bak och fyll på med fina prydnadskuddar, tänk på att kuddarna inte ska ta upp mer än en fjärdedel av sängens längd. Vid sängens slut kan du lägga en mysig filt toppad med ett sammetsöverkast (du kan också använda dig av en vanlig sammetsgardin)

Mattor bidrar till en hemtrevligare känsla

Satsa på mattan

En matta gör oerhört mycket för ett rum så genom att införskaffa en matta skapar du direkt en hemtrevligare känsla i rummet. Strävar du efter ett elegant & lyxigt sovrum (som du troligtvis gör om du läser det här inlägget) så välj en matta i ett mjukt utförande så som viskos eller rya, för extra glam kan du också investera i några fårskinn du lägger på golv och/eller säng.

Belysningen är viktig för en lyxig känsla

Belysning

I ett sovrum är en taklampa med bra belysning viktigt och för en lyxig känsla kan du välja en lampa med skinande finish, kanske en lampa i guld eller kristall för extra lyx. Glöm dock inte bort dekorationsbelysningen för att kunna skapa en mysig atmosfär! Är du trött på dina lampor kan du snabbt byta ut dom genom att investera i glamorösa sammetslampskärmar som faktiskt inte ens är speciellt dyra.

Tunga gardiner med fint fall skapar en lyxig känsla

Gardiner

För att snabbt skapa en känsla av glamour och lyx kan du höja gardinstången till taket då de skapar illusionen av ett högre och större fönster. Investera sedan i ett par snygga gardiner i ett tung material med fint fall (ex. Sammet eller linne) du kan också dra gardinerna ut längs den tomma väggen för ett ännu glammigare resultat.

Sängbordet är en perfekt plats att gömma undan småprylar på

Sängbord

Sängborden är en viktig möbel i sovrummet så för en lyxig känsla satsa på lite bling! Göm undan prylar i en låda och satsa på att styla med endast några objekt. För ett elegant sovrum kan du ex. styla med en hög lampa, en snygg bok, en vas och en dekorativ accessoar. För att få en balans i rummet så tänk symmetriskt, om ena sängbordet har en hög lampa så välj en hög lampa till det andra också då de balanserar upp varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *